KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2017

CAMERA OBSCURA

Iedereen heeft wel een camera in huis om foto’s mee te nemen. Maar vroeger hadden ze geen camera’s en konden ze alleen maar schilderen. Totdat iemand een hele eenvoudige camera uitvond een soort "Donkere Kamer". Zo'n camera kan jij ook maken ! Kom je meedoen?

Sarah Vanagt is de maakster van verscheidene documentaires, video-installaties alsook fotoreeksen waarin zij haar interesse voor geschiedenis combineert met een even grote aandacht voor (de oorsprong van) film. In 1632 publiceerde een arts uit Amsterdam het boek Ophtalmographia. In dit manuscript nodigt hij ons uit om een magische ervaring te creëren door een echt oog van een vers geslachte koe te gebruiken als camera obscura! Of het nu dit runderoog is of ons eigen menselijke oog, in een camera obscura verschijnen de beelden volledig omgekeerd!

Samen zullen we onze eigen camera obscura vervaardigen zodat we de ervaring uit Sarah Vanagts film In Waking Hours aan den lijve kunnen ondervinden.

Atelier onder leiding van Sarah Vanagt

PRAKTISCH

Van 8 tot 12 jaar

Maximum 15 deelnemers

Tijdstip atelier: van 10 tot 12 uur

Reserveren via jeremy@argosarts.org

Kunstendagvoorkinderen.be is een officiële website van de Vlaamse overheid uitgegeven door Departement Cultuur, Jeugd en Media 
 • Sun 19.11.2017
  10:00 - 12:00
 • Practical info

  Argos
  Werfstraat 13 rue du Chantier
  1000 Brussels
  jeremy@argosarts.org
  +32 2 229 00 03

  Opening hours:
  Saturday 10:00 - 12:00


  Entrance Tickets:
  free

 • Works