DE ZONDAGEN VAN OPERA CAPTURE CLUB

EDUCATIONAL - PERFORMANCE

DE ZONDAGEN OPERA CAPTURE CLUB (5-105 JAAR)

in samenwerking met CurioCity

met de steun van Stad Brussel

Kijken, luisteren, ondervragen, filmen, spelen! In artistieke ateliers en stages benadert vzw Opera Capture Club performance en video op een speelse en multidisplinaire manier 'theater, dans, tekenen, schrijven,...). Kunst vertald in keitoffe spelletjes!

In de maanden mei en juni organiseert Opera Capture Club videoworkshops in het Frans en Nederlands. Ludieke workshops voor jong en oud, in familieverband of met de vrienden.

WORKSHOP DANS & TRANCE
Zondag 4 juni 2017
14:00 - 17:00

In ons dagelijkse leven zijn er heel wat gebaren en woorden die we menigmaal herhalen. Heb je hier al eens een lijstje van gemaakt? Heb je al eens geprobeerd om met die gebaren een ware danschoreografie te maken? Met de microfoon en camera in de hand, willen we jullie laten ervaren hoe het is om deze woorden en gebaren zo oneindig vaak te herhalen totdat je hun oorspronkelijke betekenis volledig vergeten bent. Samen bekijken we -- tijdens of op het einde van de workshop -- het resultaat in de projectieruimte van ARGOS: de vaak verrassende beelden die jullie zullen gefilmd hebben!

WORKSHOP BEWAREN & HERINNEREN
Zondag 25 juni 2017
14:00 - 17:00

In deze workshop vertrekken we van een foto, een document of een streepje muziek, en proberen we om onze eigen herinneringen of die van anderen opnieuw tot leven te brengen. Is het mogelijk om zich een herinnering eigen te maken die niet de onze is? Op welke manier vertellen we deze dan? Net zoals ons geheugen heeft de camera de bijzondere gave om acties, beelden en momenten die we beleven vast te leggen, maar een camera kan dit alles bovendien ook opnieuw uitvinden. Heb je zin om met ons mee te spelen? Zoek dan snel een foto terug op zolder, in de kelder, of op een rommelmarkt, en breng deze mee naar de workshop op 25 juni!

PRAKTISCH 
Workshop voor kinderen van 5 tot 105 jaar
4€ (toegangsbewijs tot de tentoonstelling) Gratis (-18 jaar)

Info & Inschrijvingen : 
jeremy@argosarts.org
02 229 00 03

Geïnteresseerd in franstalige workshops ? Klik hier

Pour voir les ateliers en français, cliquez ici !
Related events

 
 • Sun 25.6.2017
  14:00 - 17:00
 • Practical info

  Location: 
  Argos
  Werfstraat 13 rue du Chantier
  1000 Brussels

  Info & reservation :

   jeremy@argosarts.org
  02 229 00 03